Du er her:
Ringsted Tandklinik - Knoglebevarende operation

Knoglebevarende operationer


Alveolebevarende operation

I de fleste tilfælde udføres der en alveolebevarende operation 4-5 uger efter tandudtrækning. Dette gør vi for at holde på knoglen og for at sikre, at implantatet kan sættes fast i den korrekte position og forbliver fæstnet af tilstrækkelig knogle til at modstå kræfterne fra tyggetrykket på lang sigt. 


Ligeledes for at sikre at hele implantatet er og forbliver omgivet af knogle således, at der ikke kommer dybe tandkødslommer, og for at implantatets metalfarve ikke risikerer at skinne igennem tandkødet, hvilket kan være kosmetisk skæmmende.


Kæbeknoglen kan svinde som følge af tandsygdomme, parodontose, traumer, langvarig brug af proteser, eller efter tandudtrækning. Kæbeknoglen sikrer, at implantatet sidder fast og bestemmer tandkødsniveauet. Derfor er knogleopbygning tit nødvendig i forbindelse med en implantatbehandling:

Sinusløft


Ved mangel på tilstrækkelig knogle til implantatbehandling

Det er ofte i overkæbens kindtandsregion, at der mangler tilstrækkelig knogle til implantatbehandling. Årsagen er, at når en tand mistes, reduceres knoglekammen i højden. I denne region er det et særligt stort problem, da knoglekammen afgrænses af bihulerne(sinus), som er luftfyldte hulrum over tænderne.


Skrues et implantat ind her, vil det kun være den midterste del af implantatet, som sidder i knogle, mens spidsen af implantatet vil rage ud i ”luften” i bihulen. Herved får implantatet ikke den fornødne styrke, og det vil ikke være muligt at lave et implantat, som vil kunne belastes.


I tilfælde som disse, kan der udføres sinusløft. Tandlægen laver et lille vindue(hul) i knoglen for at få adgang til bihulen. Bihulens bund er dækket af en slimhinde, som løftes forsigtigt op, og der indsættes transplantat af patientens egen knogle eller kunstig knogle.

Herved løftes bunden sinus (bihulen) højere op i kæbeknoglen, og der vil derved blive plads nedenunder til et implantat. Vinduet til bihulen lukkes først med en membran og herefter med slimhinden.


Helingen tager 4-6 måneder, og herefter vil der være tilstrækkelig med knogle til, at der kan indsættes et implantat.


Klinikkens personale er løbende på kurser for at følge med i udvikling og behandlingsmetoder. 

At få et tand-implantat


Operationsbeskrivelse

1. fase
Når patienten har fået forelagt et behandlingstilbud og har accepteret dette, kan første fase gå i gang. Den består i at det aftalte antal implantater opereres ind i kæben.

Indgrebet foregår i lokalbedøvelse, og er således normalt ikke ubehageligt. Princippet er, at der bores et hul i kæbebenet, hvor implantatet forsigtigt skrues ned i og der påsættes en lille dækskrue.


Helingsperiode

Efter anbringelse af implantaterne skal der en helingsperiode til mellem 3 og 6 måneder, hvor implantaterne ikke belastes.

Hvis det er af æstetisk betydning, kan der i helingstiden, til midlertidig erstatning af en enkelt tand, laves en aftagelig smileprotese eller en fastsiddende ætsbro, der limes fast på nabotænderne. Hvis man har protese, kan den anvendes i helingsperioden.


2. fase

Abutmentoperationen: Når helingsperioden er vel afsluttet og et røntgenbillede har vist, at implantaterne er fint helet ind og i forbindelse med knoglen, foretages abutmentoperationen.


Ovenpå implantatet sættes der et mellemstykke (hvis det ikke allerede sidder der i forvejen), som forbinder implantatet med mundhulen. På dette abutment sættes i første omgang en lille helingshætte, for at få tandkødet til at hele pænt omkring implantatet.


Aftryk til implantat-krone

Når tandkødet er helet efter to til fire uger, kan der tages aftryk til krone, bro eller protese. Aftrykket sendes til vores dental-laboratorium, og når den færdige erstatning kommer retur, bliver den skruet fast og hullerne lukkes med plast. Mange helproteser sidder fast via en tryklåsfunktion på små kugler eller med clips ovenpå en stavforbindelse mellem implantaterne.


Vigtige kontroller skal sikre, at biddet passer: Efter aflevering følger nogle vigtige kontroller for at sikre, at biddet passer, at tandkødet opfører sig normalt, og ikke mindst, at hygiejnen er i orden. Der skal også tages røntgenbilleder en gang imellem for at observere knoglens reaktion. Det er uhyre vigtigt at overholde kontrolbesøgene, da det er nemmest at korrigere eventuelle problemer mens de endnu er små.


En typisk behandling fra den knoglebevarende operation til den færdige implantatkrone tager 6-12 måneder. 

Vores service – tillid og tryghed i hjertet af Ringsted

Ringsted Tandklinik tilbyder alle former for almindelig tandbehandling. Vores vision er, at alle skal beholde deres egne tænder i munden hele livet. Vi går stærkt ind for forebyggelse frem for behandling.
Tandimplantat
BESTIL TID

Du kan både ringe, sende SMS eller mail til os for at bestille tid.


Telefon- og åbningstider


Tlf. 5761 0127

SMS 9215 1927

Mandag 7.30-16.00

Tirsdag 7.30-16.00

Onsdag 7.30-16.00

Torsdag 7.30-16.00

Fredag 7.30-15.00


Send e-mail, klik her

Følg os på facebook
logo-RTI-hvid-tand
© 2023 Ringsted tandklinik & ImplantatCenter | Sct. Knudsgade 1, 1. th 4100 Ringsted | 5761 0127 | kontor@ringsted-tandklinik.dk