Du er her:
w-sort-stol-saede-01

Bidhævning


Det nedslidte tandsæt. Hvorfor slider vi vores tænder og hvordan kan det behandles? 

Vi slider alle sammen vores tænder. Det er helt naturligt. Hos nogle er sliddet dog mere omfattende f.eks. hvis man skærer tænder eller hvis biddet er i ubalance pga. forkert/skæv tandstilling. 


Et bid som er ude af balance kan skyldes et muskulært problem. Slid kan også skyldes vores kost og drikke eller hvis man ofte har sure opstød eller opkastninger. Vi undersøger grundigt før vi kommer med vores bud på en evt. bidhævning. Sliddet kan i nogle tilfælde være så stort at det har betydning for tændernes funktion, give problemer med kæbeled eller smerter i tænder og tyggemuskler eller en kosmetisk gene. 


Forud for enhver behandling af slid scanner vi tandsættet. Dette er et fantastisk stykke værktøj som giver os mulighed for at se dit tandsæt / bid i 3D. På denne måde kan vi planlægge behandlingen og vise dig præcis de steder hvor det er nødvendigt at bidhæve. I nogle tilfælde sendes scanningen til vores tekniker som fremstiller en skinne som vi bygger tænderne op efter. Det er en omfattende og tidskrævende behandling.   


Hvad er bidhævning?

Bidhævning betyder at vi hæver biddet. Tænderne bygges op så de igen kommer i naturlig højde og fylde. I de fleste tilfælde kan man bygge tænderne op i plast. Det giver et flot resultat som ligner de naturlige tænder. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at hæve biddet med en krone. Alt dette bliver planlagt og du vil få et prisoverslag så du er godt informeret omkring økonomien før vi aftaler tider til behandling. 


Det er individuelt hvor mange tænder der har behov for opbygning, nogle gange er det nok ved fortænder og hjørnetænder og andre gange er det hele tandsættet. Derfor kræver det altid en grundig undersøgelse hos vores tandlæge. Efter en bidhævning fremstilles en bideskinne som skal anvendes om natten.


Se før og efter billeder her forneden. De første to er før behandlingen.

Det nedslidte tandsæt

Klik på billedet for at se det i større format. 


Er sliddet ikke så omfattende kan en hård bideskinne måske være løsningen. Det er en skinne man sover med hver nat. Har du lidt problemer med dine tyggemuskler eller skærer du tænder/tandpres kan denne løsning i mange tilfælde afhjælpe symptomerne. 


Du er velkommen til at ringe til klinikken, for tid til bidfunktionsundersøgelse på tlf. 5761 0127

Vores service – tillid og tryghed i hjertet af Ringsted

Ringsted tandklinik tilbyder alle former for almindelig tandbehandling. Vores vision er, at alle skal beholde deres egne tænder i munden hele livet. Vi går stærkt ind for forebyggelse frem for behandling.
ÅBNINGSTIDER / FERIE

Kristi Himmelfart
Lukket: 8. - 9. maj
Sommerferie 2024
Uger: 29 - 30 - 31

BESTIL TID

Du kan både ringe, sende SMS eller mail til os for at bestille tid.


Telefon- og åbningstider


Tlf. 5761 0127

SMS 9215 1927

Mandag 7.30-16.00

Tirsdag 7.30-16.00

Onsdag 7.30-16.00

Torsdag 7.30-16.00

Fredag 7.30-15.00


Send e-mail, klik her

Følg os på Facebook
Ny patient

Vi har plads til dig
Det er nemt at skifte
Læs mere her

Adgangsforhold

Handicapvenlig klinik med elevator
Læs mere her

Afbud og udeblivelser

Afbud senest 2 dage før aftalt tid
Læs mere her

© 2024 Ringsted tandklinik & ImplantatCenter | Sct. Knudsgade 1, 1. th 4100 Ringsted | 5761 0127 | E-mail

Gå til forsiden af ringsted-tandklinik.dk